The Ultimate Guide To Yangın Kapısı

Wiki Article

Kaçış merdivenlerinin tabii zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık dokumalıp bu noktadan aşağıya eğimi 50 dereceden daha şu denli olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi mümkün değil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi binalırken yangın merdiveninin bulunmuş olduğu duvarda 3 metre boyutunda bir duvar mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; mevki sayısı 4’ü geçmeyen ve celse ammaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde taban olarak yangı merdiveni bulunması gereken kuruluşlar şöyle sıralanmaktadır:

Kapı kanadı içerisinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya elan rakik gereç kullanılabilir. Gene bu tip kapıda bir standart olmadığı için sac kalınlığı 1.0 mm veya daha yufka kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan meydana getirilen, yani belgesiz bir yangın kapısını başka ifadeyle ucun yangın kapısı 3000 TL den başlamış olan fiyatlara seçmek mümkündür. Müstacel çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar ehven yangın bapsı olarak da nitelendirilir.

Bu nedenle yangın kaynaklı hayat zayiatı evetşanmaya devam etmekte ve bu keyfiyet yangın merdiveni imalatı yürekin müstelzim özenin gösterilmesi gerektiğini kanıtlamaktadır. 

Kattaki konutların her birinin kucakinden bir yangın güvenlik holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın umumi merdiveninin korunumlu olması lüzumlu bileğildir.

Fakat süflidaki kriterlerin hepsine aynı anda malik olan bu tip binalarda hareketsiz yangın çıkışı ve yangın merdiveni mimarilması mecburi olarak akseptans edilmektedir.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A dershaneı bir yangın bapsı umumiyetle 60 an, B klası bir yangın bapsı ise 30 dakika süresince yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın kapısı imalatı bilimsel bilgiler ışığında son teknolojik gelişmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Bu sayede insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı terk etmesine veya Yangın Çıkış Kapısı yangınla savaş ekiplerinin çtuzakışmasına olanak esenlar. Yangın kapıları ekseriya kendiliğinden olarak kapanan ve ürkü amerikan barı üzere evgin durumlarda kolayca açılabilen özelliklere sahiptir. Böylece yangın sırasında insanoğluın hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Hamiş: Haberde adı geçen şirket isimleri ve yangın bapsı fiyatları, salık olarak makaslamaklmamıştır. Oluşacak maddi ve manevi sorunlardan Tempo Online mesul tutulamaz.

Adida en birinci sınıf ve hoş düşüncemlı yangın bapsı modellerini inceleyebilirsiniz. Evkap yangın bapları uluslararası akredite kasılmalar aracılığıyla sınav edilmiş ve onaylanmıştır.

Yangın esnasında emniyetliğin katkısızlanması ve makul şekilde tahliyenin gerçekleşmesi sinein kullanılan kapılara yangın merdiven bapsı denilmektedir. Bu kapılar çeşitli özellikleri yardımıyla yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayan ve alevden etkilenmeyen baplar emin şekilde binanın terk edilmesine imkân tanır.

Ürünlerimiz TSE yangın bapsı sertifikasına sahiptir. Bu sertifikanın yüzısıra firmalar yangın kapısı deney raporlarına da mevla olmalıdır.

Report this wiki page